Birks Bike Shop

Grafisk Design, Digital Design, Fotografi
Vores samarbejde med Birks Bike Shop er faktisk fortsættelsen af et tidligere projekt med ejeren af butikken. Vi var en del af processen helt fra begyndelsen, og vi elsker helt sikkert at arbejde med et blankt ark. Det gav os muligheden for rent faktisk at forme det visuelle identitet baseret på ejerens vision for virksomheden uden begrænsninger forårsaget af tidligere branding eller allerede eksisterende materialer.

Virksomheden er en cykelbutik, der sælger og reparerer cykler, som du kunne forvente. For at adskille sig fra andre butikker, har Birks valgt at skabe en varm og indbydende atmosfære i butikken, for dem der gerne vil blive i shoppen og observere processen, eller bare hygge, mens deres cykel bliver fikset.

For at opnå dette, kombinerer Birks Bike Shop en rustik, men varm indretning med eksklusive importdrikke samt frisk, håndbrygget kaffe, lige der ved skranken. Brygningsprocessen fylder også luften med den fantastisk duft af frisk kaffe, og stimulerer således sanserne og bidrager til den hyggelige atmosfære.

Del

Client

Birks Bike Shop
View Project

Logo og visuel identitet: 

Som beskrevet ovenfor spillede kaffe en stor rolle i konceptet, så I kan begynde at danne en idé om valg af farve til den visuelle identitet.

Da vi designede logoet, udfordrede vi os selv til at illustrere en cykel (selvfølgelig), men vores mål var at bruge former, der er naturlige. Dette blev opnået ved at bruge det gyldne snit, for at skabe de former, der føles velkendte, og mens de er vanskelige at identificere, skaber de en underbevidst forbindelse til andre velkendte kunstværker og naturlige elementer.

Igennem Birks Bike Shop-projektet kan vi også præsentere relevansen af konsistens i design.

Om det er logoet, visitkortene, reklameplakater, webstedet eller andet materiale, alt er repræsenteret ved hjælp af de samme farver, skrifttyper og styling. Dette er en del af brandingprocessen, da en virksomhedsejer bør stræbe efter at sende en klar besked til kunderne, uanset hvor de kommer i kontakt med virksomheden.

Som det kan ses i tilfældet med visitkortene ovenfor, har enkelhed også været nøgleordet i design af hjemmesiden.

Det behøvede ikke være mere end en simpel besked, efterfulgt af billeder, der viser butikken, et kort, der fører til det relevante sted og selvfølgelig kontaktoplysningerne. 

Webstedet blev gjort let redigerbart, så indholdet kan ændres uden problemer, i tilfælde af at der er nye materialer, der skal fremvises. 

Til sidst, for at præsentere butikken, har vi hjulpet dem med en salgsfremmende video, der viser hvad en kunde kan forvente når de besøger Birks. Musikken til videoen er speciel valgt, så dem der ser videoen bliver fristet til en tur på en ordentlig mountainbike.